{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tri ratna brazilska broda stigla na mesto pada aviona Air Francea

F
4.6.2009. u 20:42
0
11
Tri ratna brazilska broda stigla na mesto pada aviona Air Francea
0
Tri ratna brazilska broda stigla na mesto pada aviona Air Francea
Foto: Reuters
Tri brazilska ratna broda stigla su u četvrtak u oblast udaljenu 1.100 kilometara od obale Brazila gdje se vjeruje da je avion francuske kompanije Air Francea pao u okean.
Njihov zadatak je da pokupe ostatke aviona prije nego što ih snažne okeanske struje ne raznesu ili ne potonu, javio je Reuters.

Španski list El Mundo objavio je u četvrtak da je pilot aviona španske kompanije Air Comet koji je 1. juna letio na liniji Lima-Madrid prijavio da je ugledao bljesak bijele svjetlosti u vrijeme kada je nestao francuski avion.

Avion Air Francea Airbus 330, na liniji Rio de Janeiro - Pariz, sa 228 putnika i članova posade, nestao je u ponedjeljak s radara poslije automatske poruke o prekidu napajanja strujom po ulasku u zonu u kojoj je vladalo nevrijeme, što je dovelo do gubitka pritiska u avionu.

Posada aviona, međutim, nije uspela da pošalje SOS poruku, pa razlozi njegovog pada ostaju misterija.

Air France je obavestio rođake i prijatelje putnika nestalog aviona da više nema nade da se pronađu preživjeli.

I francuski brodovi su na putu za oblast pada aviona. Prva francuska fregata će tu stići tek 7. juna, a brod s mini podmornicom Nautilus koja bi trebalo da traži "crnu kutiju", jer može da siđe na dubinu od 6.000 metara, trebalo bi da stigne 12. juna.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: