Svijet
0

Tri paketića u stomaku bivšeg ruskog špijuna

Sarajevo-x.com/FENA
Zdravstveno stanje otrovanog bivšeg ruskog agenta Aleksandra Litvinenkoa pogoršalo se tokom noći na četvrtak, saopćila je u četvrtak londonska bolnica u kojoj se trenutno nalazi.

"Litvinenko se nalazi u teškom stanju i na odjelu je intenzivne njege", precizirala je glasogovornica bolnice University College.

Uzroci trovanja bivšeg pukovnika FSB-a (bivši KGB), koji je bio vrlo kritičan prema ruskom predsjedniku Putinu, ostaju i dalje jako konfuzni.

Litvinenko je počeo da se osjeća loše još 1. novembra. Tokom tog dana sastao se sa svojim bliskim kolegama iz Rusije, s kojima je pio čaj u jedom hotelu u centru Londona, a zatim je kontaktirao Italijana Maria Scaramella.

Litvinenko se u bolnici nalazi ne samo pod doktorskom paskom nego i pod paskom policije. BBC je javio da su prilikom rendgenskog snimanja u njegovim crijevima pronađena tri malena okrugla tamna predmeta koji bi mogli biti neka vrsta paketića. Glasnogovornici bolnice nisu htjeli potvrditi mogućnost da su predmeti povezani s njegovim stanjem.

Istragu vodi protuteroristički odjel Scotland Yarda.