{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tri nova imena osumnjičenih za ubistvo Anne Politkovskaje

F
6.10.2009. u 17:52
0
0
Tri nova imena osumnjičenih za ubistvo Anne Politkovskaje
0
Tri nova imena osumnjičenih za ubistvo Anne Politkovskaje
U aferi ubistva ruske novinarke Anne Politkovskaje pojavljuju se tri nova imena osumnjičenih dok se njen navodni ubica još uvijek skriva u inozemstvu, saopćili su u utorak njeni najbliži saradnici, tri godine nakon njenog ubistva.
- Istraga je otkrila tri nova imena koja nisu objavljena, kazao je Sergej Sokolov, zamjenik glavnog urednika lista Novaja Gazeta, za koji je radila novinarka, ubijena 7. oktobra 2006. u holu svoje zgrade u Moskvi, javio je AFP.

- Što se tiče njenog navodnog ubice Rustama Mahmudova, mogu vam potvrditi da je ovaj u inozemstvu te da "on putuje iz jedne zemlje u drugu", dodao je Sokolov na konferenciji za štampu.

- Mahmudov je viđen u jednoj od zemalja "članica Evropske unije", kazao je Sokolov, ne precizirajući koja je to zemlja. Kritikovao je nedostatak saradnje sa stranim policijama.

Rusko tužilaštvo već je objavilo u julu 2008. da se ubica novinarke Politkovskaje skriva u nekoj od zemalja zapadne Evrope.

Tri navodna saučesnika, od kojih dva brata Ibragim i Djabrail Mahmudov, oslobođeni su na prvostepenoj instanci zbog nedostatka dokaza, ali se ponovo pojavljuju za istu krivnju, dok naručilac ubistva još nije identifikovan a navodni ubica je u bijegu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: