Cardiff
0

Tri člana familije silovala djevojčicu 22 godine

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Tri muškarca su osuđena na zatvorsku kaznu od ukupno 47 godina nakon što je otkriveno da su godinama vršili torturu nad mladom djevojkom u Cardiffu u Velikoj Britaniji. Prema navodima optužnice, riječ je o očuhu, njegovom bratu i sinu od brata, a osim što su je od pete godine silovali, kada je zatrudnila, zaključavali bi je u ormar.

Sudija u ovom slučaju obznanio je da su je muškarci tretirali kao "neplaćenu primoranu prostituku", piše Telegraph.

Zatvorenici imaju 55,50 i 27 godina. Najmlađi je osuđen na 12 godina zatvora, a dvojici starijih je uz zatvorsku kaznu određena i deportacija.

Jedino što su mediji uspjeli otkriti je da su sva trojica muškaraca porijeklom Indijci, a njihova imena, kao i ime žrtve, u skladu sa zaštitom identiteta, nisu objavljena.

Pred sudom u Cardiffu utvrđeno je da je djevojka, kojoj je sad 27 godina, imala tek pet kad ju je prvi počeo zlostavljati brat od očuha. Zatrudnila je sa 14, ali su je zatvorili u ormar kako gosti ne bi vidjeli u kakvom je stanju.

"Kad je doktor prvi put vidio njeno stanje, već je bila trudna sedam mjeseci", rekla je tužilac Marion Lewis. "Kad je beba rođena, djevojčicini roditelji su prijateljima i rodbini rekli da je njihova, a potom su sa kćerkom odletjeli u Indiju da je udaju."

Ova mlada žena slučaj je prijavila policiji 2008. i izjavila kako je od djetinjstva stalno silovana.

"Bila je prestravljena i vjerovala kako njena majka zna šta se dešava. Kad joj je bilo 14 u školi su vidjeli da joj stomak raste, nakon čega je utvrđeno da je trudna već sedam mjeseci", nastavlja Lewis. "Majka ju je pretukla od glave do pete. Skrivali su je, ponekad i u ormar, a gostima bi govorili da je otišla u Indiju."

Dokazano je da su sva tri muškarca koja su učestvovala u zlostavljanju djevojčice kriva za silovanje.

"Ne samo da ste je silovali, već ste i druge nagovarali da je tretiraju kao prostitutku", kazao je sudija Patrick Curran bratu od očuha koji je počeo silovanje djeteta. "Učestvovali ste u zajedničkom silovanju."