|

Tri britanska novinara pozvana da napuste Pakistan

Tri britanska novinara pozvana da napuste Pakistan
0
F
FENA
10.11.2007. u 18:14
0
komentara
0

dijeljenja
Tri britanska novinara pozvana da napuste Pakistan
Trojicu novinara britanskog dnevnog lista Daily Telegraph vlada je pozvala da napuste Pakistan u naredna tri dana, jer su "uvredljivo" pisali o vlasti, izjavio je u subotu glasnogovornik vlade.
"Pakistanska vlada je naredila trojici novinara Daily Telegrapha da napuste zemlju, jer su njihove novine u izdanju od 9. novembra koristile uvredljive riječi za Pakistan i njegove lidere", izjavio je pomoćnik ministra za informiranje Tariq Azeem.

U Londonu, dnevni list nije bio u mogućnosti da komentira ovu informaciju, ali je jedan izvor iz Daily Telegrapha izjavio agenciji AFP da novinari još nisu dobili zvaničan dopis o ovom protjerivanju.

Ova mjera je uslijedila zbog uvodnog članka u Daily Telegraphu u kojem se komentira podrška SAD-a predsjedniku Pervezu Musharrafu, koji je prije sedmicu dana uveo vanredno stanje i koji je ključni saveznik Washingtona u "ratu protiv terorizma".

Ministar nije precizirao da li je o protjerivanju odlučeno u okviru restriktivnih mjera za slobodu medija koje sadrži dekret o vanrednom stanju.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.