Povod su društvene mreže
0

Trend za gnušanje: Val "sushi terorizma" zahvatio japanski svijet restorana

B. H.
Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter
Prepoznatljiva japanska kuhinja u fokusu je policijske istrage nakon što su kupci u rotirajućim sushi restoranima objavili videosnimke kako se "petljaju" u hranu, dirajući je rukama i ližući posuđe.

Incidenti su doveli do strmoglavog pada dionica u vodećem lancu kaitenzushija i porakli operatere da preispitaju kako poslužuju svoja jela. Nekoliko djela onoga što se naziva "sushi terorizmom" pojavilo se na Twitteru i drugim društvenim mrežama posljednjih dana.

Isječak najčuvenijeg kulinarskog zločina, koji je na Twitteru pregledan gotovo 40 miliona puta, tinejdžera koji liže otvoreni vrh zajedničke boce soja umaka i cijeli rub šoljice za čaj, koju zatim vraća na police. Također, prikazuje ga kako liže prst i njime dodiruje dva komada sushija, koje je vjerojatno naručio drugi kupac, dok prolaze pokraj njega na pokretnoj traci.

Video, snimljen u podružnici lanca Sushiro u gradu Gifu, rezultovao je da dionice restorana padnu za gotovo 5 posto. Drugi videozapisi pokazuju ljude u drugim lancima kako stavljaju wasabi na komade sushija koji prolaze i ližu kašiku iz posude.

[TWITTER]1619658064898166784[/TWITTER]

"Ovo je mučno", napisao je jedan korisnik Twittera, a drugi je dodao: "Ne mogu više ići u sushi restorane s pokretnom trakom".

Sushiro, tržišni lider, saopćio je ove sedmice da se čovjek koji je napravio viralni video izvinuo, zajedno sa svojim roditeljima, ali su dodali da su podnjeli tužbu.

Isječci su potaknuli lanac Sushiro da zamijeni sve boce soja sosa u restoranu i ponovno opere šoljice za čaj. Također su prestali stavljati začine i posuđe na svaki stol.

Druga dva lanca, Hama Sushi i Kura Sushi, također su poručili da planiraju pokrenuti pravne korake, pri čemu planiraju instalirati kamere iznad pokretnih traka za nadzor kupaca.