{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Treća beba umrla od zatrovanog mlijeka

S
Sarajevo-x.com
17.9.2008. u 08:44
0
0
Treća beba umrla od zatrovanog mlijeka
0
Treća beba umrla od zatrovanog mlijeka
Foto: AFP/File
Prema novim informacijama koje dolaze iz Kine, u srijedu je još jedna beba preminula od zatrovanog mlijeka, a zaraženo ih je čak 6.244. U jučerašnjim izvještajima oboljelih je bilo 1.200.
Broj beba kojima je dijagnosticirano "akutno otkazivanje bubrega", prema riječima ministra zdravlja Chena Zhua, popeo se na 158, objavio je Reuters.

U skandal sa mlijekom koje je zaraženo melaminom bilo je uključeno oko 20 posto firmi koje se bave prodajom mlijeka, uključujući i najveću kinesku mljekaru. Na stotine roditelja u južnom dijelu zemlje bilo je primorano putovati u Hong Kong kako bi nabavili mlijeko iz uvoza.

Vlasti u Kini smatraju da je toksična hemikalija stavljana u mlijeko kako bi ono izgledalo kao da ima više proteina.

Problemi sa zaraženom hranom i drugim proizvodima ovdje se pojavljuju sve češće još od 2004. godine kada je najmanje 13 beba umrlo nakon što su hranjene mlijekom u prahu koje nije imalo neophodnu hranjivu vrijednost.

U posljednjem slučaju, kineska vlada otpustila je četiri državnika u Shijiazhuangu, glavnom gradu provincije Hebei, a otkaz je dobilo više drugih ljudi za koje se sumnja da su odgovorni za skandal.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: