Članica Bundestaga
38

Tražio fotografiju pa je umazao fekalijama: Političarka desničarskog AfD-a izvukla deblji kraj

B. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Jedna od prominentnih političarki iz stranke Alternativa za Njemačku (AfD) i članica Bundestaga iz iste stranke, doživjela je incident proteklog petka tokom javnog nastupa u gradu Daunu.

Tokom događaja, jedan od demonstranata je napao Beatrix von Storch, koja je zamjenica šefa krajnje desne stranke AfD. Von Storch je poznata po svojim stajalištima koja su protiv migracija i zelenih politika.

Napad se dogodio u dvorani u zapadnom gradu Daunu. Prema izvještaju, političarka je pristala na zahtjev jednog muškarca da se fotografira s njom. Međutim, umjesto toga, muškarac je iskoristio priliku da je napadne tako što ju je namazao fekalijama.

Von Storch je opisala ovaj događaj kao izuzetno neugodan i odvratan.

Policija je brzo reagovala i uhapsila napadača. Pokrenuta je istraga protiv njega, a Von Storch je istaknula da je podnijela tužbu zbog ovog incidenta. Tokom istog dana, policija je izvijestila o prisutnosti oko stotinjak mirnih demonstranata simpatizera AfD-a u Daunu.

AfD, politička stranka osnovana 2013. godine sa euroskeptičnim stajalištima, tokom godina je sve više skretala prema desnom političkom spektru. Članovi stranke su kritični prema pitanjima imigracije, islama i politika zaštite okoliša.