Svijet
0

Tragediju na Kornatu istraživat će interdisciplinska stručna skupina

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Tragediju na otoku Kornatu istražit će i radna skupina sastavljena od 20-ak stručnjaka iz raznih područja, predvođena direktorom Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja Brankom Smrekarom, doznaje se u hrvatskom MUP-u.

Interdisciplinarna stručna skupina osnovana je odlukom ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina, a zadaća joj je utvrditi okolnosti požara i stradavanja vatrogasaca na otoku Kornat, nakon čega će o svemu podnijeti izvješće Vijeću za nacionalnu sigurnost. Sjednica tog vijeća sazvana je za idući tjedan.

Uz voditelja Branka Smrekara u radnoj skupini je još 20 stručnjaka iz Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb, Zavoda za sudsku medicinu KBC Firule Split, Državnog hidrometeorološkog zavoda, Zavoda za vatrootpornost tkanine zagrebačkog Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Glavnog stožera Oružanih snaga RH, Ministarstva obrane i Visoke škole za sigurnost.

U skupinu su uključeni i predstavnici Ravnateljstva policije, Inspekcije za zaštitu od požara i vatrogastva, Centra za kriminalistička vještačenja "Ivan Vučetić" te stručnjak za telekomunikacije.

U MUP-u kažu da voditelj skupine može u rad uključiti i druge stručnjake ako se za to ukaže potreba.

Prilikom gašenja požara na Kornatu 30. augusta poginula su šestorica vatrogasaca, od posljedica opeklina naknadno su preminula još petorica, a dvojica u bolnici u Splitu su u vrlo teškom stanju.