Zakasnio na ukrcavanje
0

Tragedija u Grčkoj: Član posade gurnuo čovjeka u smrt s rampe trajekta

B. H.
Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter
Grčke vlasti uhapsile su kapetana i nekoliko članova posade trajekta Blue Horizon nakon smrti 36-godišnjeg muškarca koji je preminuo u utorak navečer u luci Pirej.

Ubrzo nakon toga pojavio se snimak na kojem se vidi kako je jedan od članova posade tokom svađe gurnuo muškarca s broda. Kasnije je pronađen mrtav u moru.

Video koji je postao viralan na društvenim mrežama prikazuje kako se dva člana posade trajekta svađaju s muškarcem koji je u zadnji tren skočio na rampu za uvoz dok je brod isplovljavao.

Osoblje je čovjeka koji se pokušavao ukrcati više puta guralo natrag na pristanište, a na kraju se trajekt toliko udaljio od pristaništa da je muškarac skliznuo u more između rampe i pristaništa.

Nije poznato je li žrtva udarila glavom uslijed pada s trajekta, no vlasti su kasnije pronašle 36-godišnjeg Antonisa Kariotisa mrtvog u vodi, javlja grčki portal Greek Reporter.

Nije poznato da li Kariotis nije imao kartu za trajekt ili se ukrcao prekasno jer je brod bio spreman za isplovljavanje. Međutim, karte se mogu izdati i nakon isplovljavanja broda.

[TWITTER]1699169136901857295[/TWITTER]

U vrijeme incidenta trajekt Blue Horizon bio je na putu prema luci Heraklion na Kreti. Zbog smrti 36-godišnjaka brodu je kasnije naređeno da se vrati u luku Pirej. Tamo su vlasti uhapsile kapetana i tri člana posade, javljaju grčki mediji. Očekuje se da će sva četvorica biti dovedena u ured tužitelja u Pireju u srijedu.

Grčki ministar pomorskog saobraćaja Miltiadis Varviciotis izrazio je na društvenim mrežama saučešće zbog tragičnog događaja i potvrdio da poduzimaju sve potrebne mjere kako bi se otkrilo ko je odgovoran za ovaj slučaj. Dužnosnici su rekli da će prikupiti izjave o incidentu, uključujući izjave očevidaca i posade, u sklopu istrage koja je u toku u Centralnoj lučkoj upravi Pireja.