{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tony Blair pokreće vjersku organizaciju

F
10.4.2009. u 18:03
0
2
Tony Blair pokreće vjersku organizaciju
0
Tony Blair pokreće vjersku organizaciju
Bivši premijer Velike Britanije Tony Blair pokrenuo je novu organizaciju po imenu "Vjerska fondacija Tonyja Blaira" koja će se baviti religijom i promovisati vjersku toleranciju, prenosi u petak "Sky News".
U radio intervjuu uoči Uskrsa, Blair je naveo da je po njemu vjera izvor utjehe i dodao da je ona "moćna sila za dobro u modernom svijetu." Blair je takođe rekao da je prešao u rimokatoličanstvo nakon napuštanja mjesta premijera 2007. godine.

Nekadašnji premijer, koji je sada izaslanik Kvarteta za Bliski istok, priznao je da ne prođe ni jedan dan da ne razmišlja o posljedicama rata u Iraku. On je negirao da je njegova vanjska politika pomogla da se "umnože" teroristi u Iraku i Afganistanu, dok je akte terorizma opisao kao "krajnje zlo".

- Ne prođe nijedan dan da ne razmišljam o tome i svojoj odgovornosti. Mislim da je takve odluke najteže donijeti i ne treba ih donijeti slučajno, na primjer zbog religioznog uvjerenja koje misliš da je superiornije od drugih. Posljedice ratovanja bile su "ozbiljne", ali bi bila ozbiljna situacija da nismo preduzeli akciju, rekao je on.

Blair je u intervjuu za Radio BBC takođe otkrio svoje prvo religiozno iskustvo, kada se kao desetogodišnji dječak molio s direktorom svoje škole nakon što je njegov otac doživio moždani udar.

- Rekao sam mu da moj otac ne vjeruje u Boga, a on je odgovorio: 'Nema veze, Bog vjeruje u njega.', rekao je Blair.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: