|

Tom Perez je novi lider američkih demokrata

Tom Perez je novi lider američkih demokrata
5
Klix.ba
26.2.2017. u 08:11
15
komentara
5

dijeljenja
Tom Perez je novi lider američkih demokrata
Američke demokrate su u drugom krugu glasanja za novog lidera stranke izabrale bivšeg ministra za rad Toma Pereza. Pred njim je težak zadatak - suprotstaviti se Donaldu Trumpu i vratiti demokrate na vlast 2018. i 2020. godine.
Borba za novog lidera demokrata vodila se između Toma Pereza iz Dominikanske Republike i Keitha Ellisona iz Minesote.

Perez je na biralištima u Atlanti izgubio u prvom krugu, a u drugom je sa 35 glasova više pobijedio Ellisona koji je dobio 200 glasova.

"Pitat će nas gdje smo bili 2017. godine kada je Amerika imala najgoreg predsjednika u historiji. A mi ćemo moći odgovoriti da smo okupili demokratsku stranku i da je taj predsjednik mogao odraditi samo jedan mandat", rekao je Perez u svom pobjedničkom govoru.

Odmah nakon toga Perez je imenovao svog prtukandidata Ellisona na mjesto zamjenika. Ellison je pozvao demokrate da podrže Pereza.

"Čast mi je biti član ove stranke dok njom predsjedava Thomas Perez", rekao je Ellison.

Hillary Clinton je na Twitteru čestitala novom lideru demorkata uz poruku kako je uzbuđena zbog snažne, ujedinjene stranke koja će raditi ono što najbolje za Ameriku u budućnosti.
"Čestitam Thomasu Perezu koji je upravo imenovan za predsjednika Demokratske stranke. Ne mogu biti sretniji zbog njega ili zbog Republikanske stranke", napisao je na Twitteru Donald Trump.


Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...