Incident u Australiji
0

VIDEO / Tokom utrke konj skočio u publiku

Sarajevo-x.com
Sedam osoba je povrijeđeno u nevjerovatnom događaju u Australiji, kada je konj preskočio ogradu i pao među okupljenje ljude koji su prisustvovali popularnoj utrci u Australiji.

U vrijeme utrke konj je jednostavno skrenuo sa staze i skočio u okupljenu masu, gdje je bila i dvogodišnja djevojčica i 80-togodišnja žena, koje su imale teške povrede, među kojima su i lomovi kostiju. U momentu kada je skočio u publiku jahač nije bio na njemu.

Ovo je najnovija u nizu nesreća koji su se desi na sportskim terenima u Australiji, kada su konjske trke u pitanju. Kritičari konjskih utrka sa zaprekama tvrde kako je ovaj sport okrutan , ističući činjenicu da su samo dva konja, od ukupno osam, u četvrtak završili utrku sa jahačima na leđima.

U ovoj sedmici se dogodila još jedna nesreća, a u petak su se oglasila i društva za zaštitu životinja u Australiji, dok su neki od njih organizirali i proteste u Melburnu.

Udruženja za zaštitu životinja u Australiji su prije nekoliko dana tražila, kada je u utrci teško povrijeđen jedan konj, a potom i eutaniziran, da vlada zabrani ovaj sport. Međutim, premijer australijske države Viktorija, Ted Baillieu, je izjavio kako će vlada ipak nastaviti da podržava utrke s preponama.