Blokirala saobraćaj
9

Tokom nasilnog protesta na Manhattanu uhapšena kćerka gradonačelnika New Yorka

D. B.
Dok gradonačelnik New York Cityja Bill de Blasio poziva na mir na ulicama ovog grada, čini se da je i njegova kćerka dio problema.

Dvadesetpetogodišnja Chiara de Blasio je uhapšena u subotu navečer nakon što je njujorška policija okupljanje demonstranata na Manhattanu proglasila nelegalnim.

Kćerka gradonačelnika New York Cityja je lišena slobode zbog blokiranja saobraćaja i odbijanja naredbe da napusti lokaciju. Policijski izvori su za New York Post rekli da je uhapšena na mjestu paljenja policijskih automobila gdje su se sukobili demonstranti i policija.

Prilikom hapšenja Chiara nije rekla da je gradonačelnikova kćerka, ali je policiji dala adresu rezidencije. Vjeruje se da je uhapšena sat prije nego je gradonačelnik održao konferenciju za medije u kojima se zahvalio na mirnim protestima, ali i poručio da je "vrijeme da ljudi idu kućama".

Nakon što je dobila naređenje da se pojavi na sudu Chiara je puštena na slobodu, piše Russia Today.

Protesti u New York Cityju traju već nekoliko dana, a obilježili su ih nasilje i krađe. Mirna okupljanja, ali i neredi širom SAD-a posljedica su ubistva Georgea Floyda koji je preminuo nakon što mu je policajac prilikom hapšenja koljenom pritiskao vrat.