{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tokio je najinovativniji grad na svijetu, iza sebe ostavio New York i London

S
SRNA
10.8.2018. u 21:45
53
61
Tokio je najinovativniji grad na svijetu, iza sebe ostavio New York i London
53
Tokio je najinovativniji grad na svijetu, iza sebe ostavio New York i London
Tokio
Tokio je prvi na listi najinovativnijih gradova na svijetu, čime je iza sebe ostavio London i New York, objavio je istraživački centar 2thinknow.
Glavni grad Japana bilježi ubrzane tehnološke promjene od kada je ušao na listu 10 najinovativnijih gradova svijeta prije tri godine. Ove godine Japan je jedan od tri grada u Aziji koji su na ovoj listi.

"Ono što nas je ove godine iznenadilo je pojava Tokija, koji je premašio gradove kao što je Boston", rekli su iz istraživačkog centra koji objavljuje godišnju listu najinovativnijih gradova svijeta.

"Tokio je prihvatio nove `smart` tehnologije i inovacije kao što su robotika i 3D proizvodnja", rekli su, dodajući da je Japan izgradio reputaciju zemlje koja rano usvaja nove tehnologije.

Istraživački centar 2thinknow rangira gradove prema 162 indikatora, uključujući internet cenzuru, raspodjelu bogatstva i mogućnost za takozvani zeleni biznis.

U prvih pet gradova na listi su San Francisco i New York, ali visoko kotiraju i manji američki gradovi kao što su San Diego, Portland i Auckland.

London je na drugom mjestu, odmah poslije Tokija, a na listi ove godine na visokim pozicijama su i Singapur, Sidney i Seul.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: