U Bevo Millu, predgrađu južnog St.Louisa, nedavno je otvoren restoran- pizzeria Laganini, vlasnika Ede i Ajše Sadiković. Sadikovići su potrošili 375 hiljada dolara na obnovu i otvaranje nekadašnjeg restorana u Bevo Millu kojeg su nazvali Laganini. Restoran nudi italijanske ali i tradicionalne specijalitete bosanske kuhinje, te je omiljeno mjesto za porodične izlaske.
Na istoj lokaciji nalazi se niz radnji, prodavnica hrane, kafića, pa čak i bosanska putnička agencija, te osiguravajuće društvo, lokalne novine i advokatski ured - u vlasništvu Bosanaca.
Grad je pomogao mnogima od američkih Bosanaca putem pozajmica i ekonomskih olakšica tako da je ovaj dio grada danas veoma živ, a ljudi iz drugih američkih gradova dolaze tu da bi se vidjeli sa zemljacima. Isto tako često se u Bevo Millu mogu sresti iljudi porijeklom iz Srbije i Hrvatske koji kažu da se ovdje osjećaju 'kao kod kuće'.
Posebno je omiljena prodavnica uvozne hrane gdje se mogu nabaviti proizvodi kao što je Cedevita, Vegeta, Klasova tjestenina, Podravkine juhe i Krašove čokolade, omiljene delicije američkih Bosanaca.
Ova prodavnica nalazi se u vlasništvu Bosanca Alema Borića, a radnju vodi njegova punica Ružica Marjanova.
'Dobro poslujemo jer tu ima dosta Bosanaca, sve je na dohvat ruke, a i hrana je jeftinija nego u drugim radnjama', izjavila je Ružica.
U blizini postoji i albanski bar, a vlasnica Dimitra Petova naglasila je da njen kafić nije bosanski nego 'američko - albanski'.
'Posao ide slabo jer sve je prepuno sličnih mjesta' , dodala je vlasnica koja je s grupom mušterija u kafiću upravo gledala albanski film, dodaje Suburban Journals.