Beograd
0

Titovom unuku Edvardu Brozu određen pritvor

FENA
Unuku Josipa Broza Tita, Edvardu Brozu, u četvrtak je određen pritvor zbog neodazivanja na pozive Okružnog suda u Beogradu, piše beogradska "Politika" od petka, dodajući da se za sada ne zna njegovo boravište.

Edvard Broz optužen je da je, vozeći u alkoholiziranom stanju s 2,05 promila alkohola u krvi, 1992. godine izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba, a četiri su osobe teže i lakše ozlijeđene. Po riječima glasnogovornice Okružnog suda Ivane Ramić, pritvor mu je određen zato što su se sudski pozivi u posljednje vrijeme vraćali uz naznaku da se odselio s adrese na kojoj je prijavio boravište.

Optuženi Broz bio je na osnovi tjeralice srbijanskog MUP-a uhićen 20. siječnja ove godine, kad mu je rješenjem istražnog suca određen pritvor, ali mu je 24. siječnja odobrena obrana sa slobode, te mu je oduzeta hrvatska putovnica i izrečena mjera zabrane napuštanja boravišta. On se, međutim, u posljednje vrijeme nije odazivao na pozive pa se pretpostavlja da je u bijegu.

Prije uhićenja u siječnju, Broz je bio nedostupan srbijanskom pravosuđu prethodnih 16 godina, a na jednoj od rasprava naglasio je da je svih tih godina osjećao grižnju savjesti i da je u Srbiju došao kako bi taj slučaj okončao.

Na jednoj od rasprava optuženi Broz je zatražio da mu se radi liječenja u Hrvatskoj, gdje živi od 1992. godine, vrati putna isprava, ali je sudsko vijeće tu njegovu molbu odbilo.