SAD
0

Tinejdžerska pucnjava u Las Vegasu zbog djevojke

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Policija još nije uhapsila dvojicu tinejdžera za koje se vjeruje da su jučer pucali i time teško ranili nekoliko učenika koji su izlazili iz školskog autobusa. Prema prvom izvještaju, pucnjava je uslijedila nakon prethodne tuče koja je izbila zbog djevojke, a napadači su se odmah nakon ispaljenih metaka udaljili u nepoznatom pravcu.

Šestero ranjenih, od koji dvoje u kritičnom stanju, rane je zadobilo u još jednoj pucnjavi, ovog puta u Las Vegasu. Žrtve su učenici srednje škole Mojave, prenosi Associated Press.

U tuči koja je prije pucnjave izbila u školi, školski su policajci uhapsili troje tinejdžera. Vjeruje se da je ta tuča uvjetovala i pucnjavu koja se dogodila nešto kasnije. Policija je u svom izvještaju za javnost rekla kako je riječ o dvojici tinejdžera koji su otvorili vatru na učenike koji su silazili iz školskog autobusa te ranili četvero njih, od kojih dvoje kritično.

Nešto kasnije, ista je bolnica primila još dvoje ljudi za koje je policija rekla da su također zadobili rane tokom pucnjave.

Iako se isprva sumnjalo da je pucnjava rezultat obračuna dvije bande, policija je zaključila da je ona samo nastavak svađe oko djevojke.