Tinejdžerke prostitutke uzimaju hormone za krave da dobiju obline

S
Sarajevo-x.com
19.3.2012. u 20:59
0
0
Tinejdžerke prostitutke uzimaju hormone za krave da dobiju obline
0
Tinejdžerke prostitutke uzimaju hormone za krave da dobiju obline
Tinejdžerke koje su prostitutke u bordelima u Bangladešu piju hormone za životinje kako bi dobile obline i privukle više mušterija.
U Bangladešu je legalna dob za prostitutke 18 godina, ali sve je više djevojčica od deset godina koje su prodate kao seksualno roblje, jer njihove porodice ne mogu priuštiti da ih odgajaju. Vlasnici bordela žele da njihove djevojčice izgledaju kao mlade djevojke sa oblinama i upravo iz tih razloga im daju hormone kako bi izgledale privlačno mušterijama.

Usluge maloljetnih prostitutki su oko 60 centi do jednog dolara, a imajući u vidu da je sve veći broj seksualnih robova, vlasnici bordela smišljaju načine kako da njihove radnice budu privlačnije. Upravo zbog toga zabrinjava činjenica da je sve raširenija zloupotreba steroida čiji su dugoročni efekti izuzetno opasni.

"Velika je razlika u tome kako izgledam sada i kako sam izgledala kada sam bila neuhranjeno dijete. Sada mogu opslužiti do 15 mušterija dnevno i mogu zaraditi novac", kaže Hashi, jedna od prostitutki. Hashi je jedna od 1.000 radnica, od kojih neke imaju deset godina, koja radi u Kandapara regiji, koja je poznata po seksualnim robovima. Najčešći hormon koji djevojčice uzimaju je Dexametazon, koji se inače daje kravama da se ugoje.

Ovaj hormon kod ljudi može uzrokovati dijabetes, visok krvni pritisak, svrbež, glavobolje, a tablete koje sadrže Dexametazon veoma lako izazivaju ovisnost. U Kandaparu, 90 posto maloljetnih prostitutki uzima ovaj hormon. U početku ih njihove vlasnice primoravaju na to, a zatim one same nastave uzimati hormone. Tvrde da im hormon daje zdrav izgled koji privlači mušterije, prenosi portal Emirates.

Mnoge djevojčice su prodate bordelima za manje od 200 dolara, a pošto su većinom nepismene, nikada ne znaju da li su i kada otplatile dug.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: