{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tinejdžerka iz Crne Gore ubijena u Melbourneu

F
19.3.2015. u 11:36
0
30
Tinejdžerka iz Crne Gore ubijena u Melbourneu
0
Tinejdžerka iz Crne Gore ubijena u Melbourneu
Maša Vukotić (17), tinejdžerka koja se iz Bijelog Polja u Crnoj Gori preselila u Australiju ubijena je u utorak uvečer. Nedugo nakon zločina, policiji se predao Sean Price, osuđivani silovatelj, koji je priznao ubistvo.
Policiji u Melbourneu predao se čovjek za koga se sumnja da ima veze s ubistvom 17-ogodišnje Maše Vukotić, koja je porijeklom iz Crne Gore, javljaju australijski mediji.

Maša Vukotić, koju su prijatelji zvali Marsi, ubijena je tokom dana u parku udaljenom svega pet minuta od njenog doma u istočnom dijelu Melbournea, Doncasteru.

Djevojka je u trenutku napada džogirala i nosila slušalice, te stoga nije čula ubicu koji joj je prišao s leđa.

Prolaznik je čuo vriske, i kada je shvatio šta se dešava, pozvao policiju istog trenutka. U momentu kada je hitna pomoć stigla na lice mjesta, djevojka je još uvijek bila živa, ali je ubrzo, usljed velike količine izgubljene krvi, preminula.

Kamera u autobusu snimila je muškarca s plastičnom kesom u rukama, za kojeg se odmah posumnjalo da ima veze sa zločinom, što se na kraju ispostavilo kao tačno.

Ubica je identifikovan kao Sean Price, s prebivalištem u zapadnom Melbourneu. Po dolasku u policijsku stanicu, smijao se i policajcima pokazao srednji prst.

Inspektor Michael Hughes rekao je da je ubica od ranije poznat policiji, i da već ima kriminalni dosije. Price ima čak 22 krivične prijave, među kojima su i optužbe zbog seksualnog napada na majku dvoje djece, napada na djevojčicu (13) i silovanje jedne djevojke (21) na pješačkom prijelazu. On je priznao još nekoliko krivičnih djela, ali nikada nije osuđen.

Policija je saopćila da nastavlja istragu, kako bi saznala da li je napad na Vukotićevu bio nasumičan ili planiran.

"Već je napadao djevojke ranije. Da li je ovu žrtvu odabrao ili ju je napao slučajno, još uvijek ne znamo", izjavio je portparol melburnške policije.

Prijatelji ubijene djevojke već dva dana ostavljaju cvijeće i odaju posljednju poštu Maši Vukotić.

"Svijet je definitivno postao mračnije mjesto bez nje", izjavila je jedna od brojnih Mašinih drugarica koje su došle da odaju posljednju poštu "njihovoj princezi Marsi", kako su je od milošte zvale.

Više od 100 ljudi okupilo se sinoć u parku u kojem je Maša ubijena, a njene drugarice obukle su roze haljine, Mašine omiljene, i upalile svijeće za svoju tragično nastradalu prijateljicu.

"Marsi je jedna od najdivnijih osoba koje sam poznavala. Duhovita, puna života i prije svega, pravi prijatelj. Takva osoba se rijetko sreće", izjavila je jedna od školiskih drugarica Maše Vukotić.

Prijatelji su pričali o Mašinoj svestranosti, ljubavi prema pravu, stranim jezicima i japanskoj modi, ali prije svega o tome kakva je osoba bila.

"Bila je prepametna djevojka, govorila je tri strana jezika i imala san da jednog dana postane advokat", tužno je rekao Mašin prijatelj.

Televizijske kamere snimile su njenog dečka Tima Drapera, koji je sjedio, držeći glavu u rukama.

"Uvijek ću biti s tobom i ti to znaš. Volim te draga moja, i uvek ću te pamtiti. U mom srcu ćeš zauzimati posebno mjesto. Počivaj u miru ljubavi. Voli te Tim", glasila je poruka koju je Mašin dečko ostavio.

Maša Vukotić bila je učenica djevojačkog koledža Canterbury i uskoro je trebala da polaže maturu. Živjela je s ocem Slavoljubom, sestrom Nađom i starijim bratom Petrom, prenosi Blic.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: