|

Tinejdžeri ubili djevojčicu "kao u video igri Mortal Kombat"

Tinejdžeri ubili djevojčicu "kao u video igri Mortal Kombat"
0
S
Sarajevo-x.com
20.12.2007. u 15:20
1
komentara
0

dijeljenja
Tinejdžeri ubili djevojčicu "kao u video igri Mortal Kombat"
Dvoje tinejdžera je optuženo za ubistvo sedmogodišnje djevojčice, a sudit će im se kao odraslim osobama. Optužba je podignuta jer su pretukli djevojčicu na smrt oponašajući udarce sa video igre Mortal Kombat
Lamar Roberts (17) i Heather Trujillo (16) iz Colorada optuženi su za ubistvo sedmogodišnje Zoe Garcia, polusestre Trujillo jer su je pretukli na smrt oponašajući pokrete koje su vidjeli na video igri Mortal Kombat, izvještava Associated Press.

Tinejdžeri su zapravo trebali čuvati malu Zoe dok joj je majka bila na poslu.

Iako izvještaj nije potpun, a postoje i neke kontradikcije među izjavama tinejdžera, Heather je na spratu kuće tukla Zoe dok je Lamar bio u pridzemlju i igrao video igru. No kasnije je tinejdžer izjavio kako je i on nekoliko puta udario djevojčicu.

Izvještaj sa autopsije je otkrio da je djevojčica imala slomljen zglob, otok na mozgu te krvarenje u vratu i kičmenoj moždini.

Kada je djevojčica izgubila svijest i prestala disati, tinejdžeri su je pokušali renimirati te su je stavili pod hladnu vodu. Tek su nakon toga pozvali pomoć. Djevojčica je umrla u bolnici.

Ukoliko budu osuđeni, tinejdžeri bi mogli dobiti po 48 godina zatvora.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...