Britanska štampa
0

Tinejdžeri napali policajce

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Crne teme s domaćeg terena nastavljaju se u britanskoj štampi u subotu nizom članaka na temu nasilničkog ponašanja tinejdžera.

Svi listovi prenose vijest da je tridesetak tinejdžera napalo policajca koji je zatražio od jedne devojke iz grupe da podigne smeće koje je bacila na ulicu u Croydonu, u južnom Londonu.

Tinejdžeri su udarili jednog od dvojice prisutnih policajaca pesnicom u lice, a zatim su ih obojicu šutirali i oborili na zemlju, uz bujicu psovki i pogrda.

Prolaznici su rekli da je scena ličila na linčovanje i izrazili šok zbog ponašanja ovih tinejdžera, dok prodavci u okolnim prodavnicama kažu da grupe tinejdžera redovno teroriziraju ovaj kraj.

The Independent na naslovnoj stranici prenosi reportažu svoje novinarke o najnovijem ubistvu tinejdžera koje se dogodilo u njezinoj ulici.

Jedan 18-godišnji mladić je ubijen, kako izgleda, bez povoda, ispred svoje kuće i za grupom počinilaca je pokrenuta potraga.

Šokirana zločinom koji se dogodio na njezinom kućnom pragu, ona kaže da u istoj ulici paralelno žive dva svijeta - onaj imućan, bijeli i povlašteni i onaj o kojem ona vrlo malo zna - siromašniji, mahom crni svijet - koji unosi sve više nemira na londonske ulice i u srca roditelja.