Opisao prelazak "na drugu stranu"
0

VIDEO / Tinejdžer pred smrt postavio dirljiv video na YouTube

Sarajevo-x.com
Nakon što je prevario smrt tri puta, Ben Breedlove (18) izgubio je bitku i preminuo na Božić nakon srčanog udara. Prije nego je preminuo Ben je opisao susrete sa smrću i iskustvo kada je vjerovao da će preći na onaj svijet. Breedlove je patio od srčanog oboljenja koje je prijetilo da će ga usmrtiti svaki dan.

Breedlove je zamalo preminuo kada je imao četiri i četrnaest godina i nekoliko dana prije nego je zaista preminuo. U videu koji je objavio objašnjava svoje iskustvo kada je mislio da će preći na drugu stranu, uključujući svjetlost i mir koji je osjećao.

"Onda sam se pogledao u ogledalo i jednostavno sam mogao vidjeti sve što sam uradio tokom svog života, bio sam ponosan na sve što sam uradio. Bio je to odličan osjećaj", napisao je Breedlove, prenosi Daily Mail.

Ben je imao nalog na YouTubeu pod imenom OurAdvice4You u kojem je postavljao videosnimke na kojim dijeli savjete o vezama svojim vršnjacima.

U posljednjoj videoporuci koju je postavio 18. decembra, na vrlo dirljiv način opisao je kako je bilo odrastati sa bolešću kao što je njegova. Otkrio je da mu je žao što nikad nije mogao biti kao svi ostali, biti dio nekog sportskog tima i što je propuštao da bude kao svi njegovi prijatelji.