SAD
0

Tinejdžer htio oteti avion i srušiti ga na koncert "Hannah Montana"

Sarajevo-x.com
Miley Cyprus
Miley Cyprus
Šesnaestogodišnji mladić kojeg su operativci FBI-a uhapsili danas u Luisiani navodno je htio oteti avion i srušiti ga na mjesto održavanja koncerta "Hannah Montana", popularnog Disneyevog lika.

FBI je danas u Louisiani uhapsila šesnaestogodišnjaka koji je htio oteti avion i srušiti ga na mjesto održavanja koncerta Hannah Montane, izvjestio je CNN.

Policija je kod tinejdžera našla uže i lisice kojima je, kako zaključuju, htio vezati posadu aviona.

"Njegova namjera je bila da otme avion i počini samoubistvo. Svi dokazi upućuju na to da je htio umrijeti u Louisiani jer je imao avionsku kartu u tom pravcu", rekao je glasnogovornik FBI-a George Bolds

Tinejdžer je navodno htio srušiti avion tokom koncerta Hannah Montana u Lafayettu koji se treba održati u petak. FBI i policija nisu objasnili medijima kako su saznali za namjere ovog mladića.

"Hannah Montana" je popularna Disneyeva serija u kojoj petnaestogodišnja Miley Cyrus glumi "običnu" tinejdžerku tokom dana, a uvečer se pretvara u popularnu pjavačicu. Na koncertu "Hannah Montana" Miley pjeva zajedno sa svojim ocem Billy Rayem koji je country pjevač.