Svijet
61

Timošenko: Vrijeme je da uzmemo oružje i pobijemo proklete Ruse

Klix.ba
Julija Timošenko (Foto: EPA)
Julija Timošenko (Foto: EPA)
Na YouTubeu je procurio razgovor Julije Timošenko i zamjenika sekretara Vijeća za nacionalnu sigurnost, Nestora Šufrika, u kojem bivša premijerka Ukrajine konstatuje kako treba "uzeti oružje i pobiti proklete Ruse".

"Ukrajinci moraju da upotrijebe oružje protiv Rusa tako da čak ni spržena zemlja ne ostane tamo gdje je Rusija", kaže Timošenko u razgovoru čiju je autentičnost potvrdila na Twitter profilu.

"Samo sam rekla Rusi u Ukrajini, a nisam mislila na sve Ruse. Izvinjavam se zbog psovki", napisala je Timošenko, dok je Šufrik demantovao autentičnost snimke.

Razgovor između njih dvoje vodio se 18. marta, nekoliko sati nakon što je Kremlj potpisao sporazum o aneksiji Krima.

Timošenko je bila bijesna zbog toga, a njen sagovornik šokiran.

"Ovo prelazi sve granice. Vrijeme je da uzmemo oružje i počnemo ubijati proklete Ruse zajedno sa njihovim vođom", rekla je ona, a Šufrik je potvrdio da je spreman da sa starijim sinom ide da brani zemlju.

Bivša premijerka Ukrajine je kazala da je ona na vlasti, Rusi ne bi uzeli Krim i izrazila uvjerenje da će pronaći način da pobije te se***e.

"Nadam se da ću uspjeti povući sve svoje veze i uključiti ih u proces. Iskoristit ću sva svoja sredstva da podignem svijet na noge, tako da će u Rusiji na kraju ostati samo spaljena zemlja. Moramo ih ubiti nuklearnim oružjem", kazala je Timošenko.