Baka i djed masovnog ubojice
0

"Tim je bio miran i normalan dječak"

Sarajevo-x.com
Baka i djed masovnog ubojice Tima Kretschmera koji je u srijedu u Wennindenu blizu Stuttgarta ubio 15 osoba obratili su se javnosti riječima da je njihov unuk inače bio posve normalan i drag dječak, pišu britanski mediji.

Ruth i Wilhelm Kretschmer kazali su medijima da su unuka posljednji put vidjeli u nedjelju kada im je dolazio u posjetu s ocem.

"On je bio veoma drag dječak i još ne možemo da povjerujemo u to što se desilo", kazao je Wilhelm.

Baka i djed su bili ti koji su najviše vremena provodili s Timom, jer su njegovi roditelji uvijek puno radili.

"Njegove fotografije su svugdje po zidovima naše kuće i jedino što mogu reći jeste da je on bio posve miran dječak", kazala je 82-godišnja Ruth.

"Dok je bio dijete, najčešče se igrao loptom. Bio je posve normalan, drag i miran. Uvijek je štitio svoju sestru Jasminu. Još uvijek ne možemo shvatiti ovo što se dogodilo", ispričali su baka i djed masovnog ubojice.

Ruth je također kazala da je Tim za vrijeme posljednjeg posjeta izgledao posve normalno.

"U nedjelju je s ocem dolazio kod nas. Bio je tiši, nego obično, ali tome nismo pridavali poseban značaj. Ručali smo, popili kafu i pojeli kolač. Ništa neobično nismo primjetili. Čak ni kad je odlazio. Pozdravio nas je kao i uvijek", kazao je Timov djed.

Niko od članova porodice Tima Kretschmera nije znao reći zašto su žrtve masovnog ubojice bile žene.

"Sjećam se da sam u februaru bio s njim i tada je izgledao kao da ga nešto muči, ali mi nije rekao ništa", kazao je Timov ujak Yet Hermann.

"On je sigurno svoj ubilački pohod planirao sedmicama, jer nemoguće je takvu grozotu spontano učiniti", dodao je Timov djed.

Ruth je jedva suzdržavajući suze izvinila se porodicama žrtava zbog groznog zločina koji je njen unuk počinio, nadajući se da će vrijeme bar malo ublažiti njihovu bol.

Napominjemo, Tim Kretschmer je u srijedu oko 9:30 sati ušao u srednju školu u Winnendenu i ondje hicima iz pištolja ustrijelio desetero učenika i tri učiteljice od kojih je jedna bila pripravnica. Nakon izlaska iz škole masovni ubojica je ustrijelio jednog zaposlenika obližnje psihijatrije te se zatim u ukradenom automobilu uputio u 40 km udaljeni Esslingen gdje je pucao u automobilskom salonu. Nakon pucnjave koja je uslijedila između počinitelja i policije, Kretschmer je i sam zadobio smrtonosne ozljede.