Svijet
0

Tijela tri pakistanska vojnika nađena blizu granice s Afganistanom

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pripadnici pakistanskih plemena pronašli su tijela trojice otetih vojnika u regiji Sjeverni Waziristan odakle militanti povezani s Al-Qaidom i talibanima pokreću napade, saopćio je sigurnosni zvaničnik u četvrtak.

Četvorica priipadnika snaga sigurmnosti oteta su u Ramzaku, južno od najvećeg grada regije Miranshah, u utorak dok su odlazili na dužnost.

Sigurnosni uzvaničnik u Miranshahu izjavio je Reutersu da su stanovnici pronašli samo tri tijela na planinama Dangeen u blizini Miranshaha u srijedu.

"Oni su ubijeni iz vatrenog oružja. Ne znamo ništa o četvrtome", kazao je.

Drugi sigurnosni zvaničnik saopćio je da su dvojica lokalnih vladnih zvaničnika također oteta iz Ramzaka u srijedu navečer.

Sjeverni i susjedni Južni Waziristan, u blizini afganistanske granice, smatraju se uporištima simpatizera Al-Qaide i talibana.

Militanti u Južnom Waziristanu oslobodili su 211 pakistanskih vojnika tokom vikenda u zamjenu za 25 njihovih suboraca zarobljenih u raznim racijama. Ti vojnici držani su kao taoci više od dva mjeseca.

Sigurnosna situacija u Pakistanu naglo se pogoršala od jula kada su pakistanski komandosi upali u Crvenu džamiju u glavnom gradu Islamabadu kako bi slomili protalibanski pokret.

Otada je ubijeno skoro 800 ljudi u nasilju koje su pokrenuli militanti, uključujući i više od 23 samoubilačka napada.