SAD
0

Tigar pobjegao iz zoološkog vrta i ubio jednu osobu

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tigar koji je u utorak pobjegao iz zoološkog vrta u San Francisku ubio je jednu osobu, a dvije teže povrijedio prije nego ga ja policija upucala. Stradali muškarac i dvojica ozlijeđenih nisu stariji od trideset godina.

"Trojica muškaraca, u svojim dvadesetim godinama, bili su zajedno u posjeti zoološkom vrtu, znači oni nisu radnici vrta“, kazao je glasnogovornik policije Steve Mannina. Nakon što su posjetili zoološki vrt, momci su sjeli u obližnji cafe gdje ih je "odbjegli“ tigar i napao.

Još uvijek nisu razjašnjenje okolnosti pod kojim je tigar uspio pobjeći niti se zna koliko dugo je bio izvan zoološkog vrta. Sibirski tigar po imenu Tatiana već je prošlog decembra imao agresivni istup kada je napao radnika vrta.

Zoološki vrt koji je otvoren 365 dana u godini odmah je evakuisan nakon saznanja o napadima.

Dvojica ozlijeđenih muškaraca bili su u kritičnom stanju, ali se sada već oporavljaju. Za trećeg muškarca, napad je završio kobno. Policija i zaštitari pokušali su obuzdati životinju, ali im naposljetku nije preostalo ništa drugo osim da je ubiju.

Nakon ovog događaja, uprava grada San Francisca odlučila je zatvoriti zoološki vrt. Da li će to stanje biti samo privremeno, ostaje da se vidi.