|

The Guardian: Tony Blair na "Al-Jazeeri"?

The Guardian: Tony Blair na "Al-Jazeeri"?
0
F
FENA
15.11.2006. u 11:48
0
komentara
0

dijeljenja
The Guardian: Tony Blair na "Al-Jazeeri"?
Svi britanski dnevni listovi veliku su pažnju u srijedu poklonili početku emitiranja programa na engleskom jeziku katarske TV mreže Al-Jazeera, koji bi prema planu trebalo da počne danas u podne.
The Guardian piše da će već u petak ove sedmice u programu stanice, čija je namjera da svijetu ponudi, kako se navodi, "pogled na svijet iz perspektive Bliskog istoka", gostovati britanski premijer Tony Blair.

Al-Jazeera želi, piše Guardian, biti "dostojna alternativa CNN-u i BBC-u u izvještavanju iz regiona", dodajući da su veze te TV stanice s grupama poput Al-Qaide potpuno isključene jer je, kako se navodi u izjavi jednoga neimenovanog britanskog zvaničnika, "Katar jedan od najvjernijiih saveznika Velike Britanije u tome dijelu svijeta".

Program će se širom svijeta emitirati putem interneta i satelita u najnovijoj HD tehnologiji, i to iz studija u Londonu, Washingtonu, Dohi i Kuala Lumpuru - 24 sata dnevno.

Mnogi ugledni britanski TV novinari već su prešli u redove Al-Jazeere na engleskom - privučeni, između ostalog, i visokim plaćama, piše Guardian.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.