Svijet
7

Teško oboljeli dječak kojeg su roditelji oteli iz bolnice pronađen u Španiji

SRNA
Ashya King, petogodišnji teško oboljeli dječak iz Velike Britanije, za kojim je policija tragala pošto je odveden iz bolnice bez saglasnosti ljekara, pronađen je u Španiji, zajedno sa svojim roditeljima, koji su uhapšeni, saopštila je španska policija.

Dječak i njegovi roditelji pronađeni su u hotelu tri kilometra od mjesta Velez Malaga, na jugu Španije. Dječak je prebačen u bolnicu, a roditelji su uhapšeni, saopštila je kasno sinoć policija.

Ashyu su prije tri dana roditelji, članovi Jehovinih svjedoka, bez dozvole ljekara, odveli iz Opšte bolnice u Southamptonu, gdje je smješten, jer boluje od teškog oblika tumora na mozgu, podsjeća AFP.

Od tada je policija tragala za dječakom, njegovim roditeljima i šestoro braće i sestara.

Porodica je posljednji put bila viđena u Francuskoj, ali je policija juče imala saznanja da se nalaze u Španiji.

Policija je pokrenula potragu, jer je bilo jako važno da dijete bude pronađeno, pošto nije bilo poznato da li porodica King posjeduje dodatne baterije za aparat na koji je mališan priključen, kao ni da li znaju kako se koristi.

Dječak, koji se nalazi u invalidskim kolicima i ne može da komunicira, nedavno je operisan, a život mu zavisi od sonde, preko koje se snabdijeva hranom.

Jedan od prijatelja porodice tvrdi da su roditelji dječaka Brett King (51) i Naghemeh King (45) to učinili iz očaja.