|

Terzić razgovarao s njemačkim parlamentarcima

Terzić razgovarao s njemačkim parlamentarcima
0
F
FENA
4.7.2006. u 15:43
0
komentara
0

dijeljenja
Terzić razgovarao s njemačkim parlamentarcima
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić razgovarao je danas u Sarajevu s članovima Parlamenta Savezne Republike Njemačke, koje u posjeti BiH predvodi glasnogovornik za evropska pitanja Kluba socijaldemokrata pri Parlamentu SRNJ Axel Schafer, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.
,,Prva posjeta njemačkih parlamentaraca nakon izbora u Bundestagu ima za cilj da iskaže koliku važnost ima Bosna i Hercegovina za region, pogotovo što Evropska unija ima određena očekivanja od Njemačke koja od 1. januara 2007. godine preuzima predsjedavanje EU, istaknuo je Schafer.

On je ukazao na jasan stav i zalaganje njemačkih parlamentaraca za stabilnost i cjelovitost BiH i dodao da je cilj njemačke vlade da se stabilizuje jugoistočna Evropa.

Predsjedavajući Terzić upoznao je njemačke parlamentarce o reformama koje su u protekle tri i po godine provedene u BiH s ciljem uvođenja evropskih standarda u bh. društvo.

"Prelazeći evropski put u proteklom periodu uspjeli smo stabilizirati Bosnu i Hercegovinu, a s početkom pregovora o stabilizaciji i pridruživanju BiH s EU svim građanima je bilo jasno šta donosi evropski put. Primaran cilj za našu državu je stvaranje, ekonomski i politički samodržive BiH", rekao je Terzić i dodao da se u periodu pred izbore manje pažnje posvećuje realizaciji projekata kojima se jača BiH. Odnosno, da su političari više okrenuti ka prošlosti nego
Evropi i nacionalnom retorikom nastoje se dobiti izbori.

U delegaciji Parlamenta SR Njemačke bili su i dr. Lale Akgun, izvjestilac za BiH u Komisiji za evropska pitanja Parlamenta SRNJ, dr. Jutta Tiedike, službenik za evropska pitanja SPD Klub pri Parlamentu, Michael Weichert, šef Ureda za BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.