{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Teroristi iz ISIS-a: Odustanite od automobila, poslova i žena i pridružite se džihadu

20.6.2014. u 17:39
6
102
Teroristi iz ISIS-a: Odustanite od automobila, poslova i žena i pridružite se džihadu
6
 
Teroristička grupa ISIS objavila je novi video kojim želi privući nove članove. Na snimku se pojavljuju mladi Britanci koji su pozivaju braću muslimane sa Zapada da im se pridruže u Iraku i Siriji.
Trinaestominutni video prikazuje grupu mladih muškaraca koji sjede u krugu, drže oružja i recitiuju militantne slogane i dijelove iz Kur'ana. Na tečnom engleskom jeziku pozivaju ih da im se "pridruže u zlatnom dobu" poručujući: "Umrijet ćete svakako".

Video je nazvan "Nema života bez džihada" i profesionalno je snimljen i montiran te uploadovan na YouTube putem ISIS-ovog medijskog centra.

Muškarci Abu Muthana Al Yemeni, Abu Bara' Al Hindi i Abu Dujana Al Hindi kažu kako su doputovali na Srednji Istok iz Britanije.

"Da li ste spremni žrtvovati svoj posao, skupi automobil i porodicu koju imate? Jeste li spremni žrtvovati sve to u ime Allaha? Jer ako to žrtvujete u Njegovo ime, On će vam uzvratiti 700 puta više", rekao je Abu Bara' Al Hindi.

Ovaj video dobio je veliku podršku pristalica ISIS-a na Twitteru koji koriste hashtag #AllEyesOnIsis. Tu su i fotografije podrške sa Kosova, iz Rima, Švicarske, Australije, Gaze i mnogih drugih zemalja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: