Tragedija
13

Teksas: Majka i njene dvije kćerke, bračni par i trudnica među prvim identifikovanim žrtvama

Klix.ba
Annabell Pomeroy (14)
Četrnaestogodišnja djevojčica Annabelle Pomeroy prva je među žrtvama maskara u Teksasu koja je identifkovana. Riječ je o kćerki uglednog pastora baptističke crkve Franka Pomeroya.

On je bio van grada kada se napad dogodio. Kazao je da je u velikoj žalosti jer je izgubio lijepu djevojčicu i posebno dijete.

Svjedoci su kazali kako je napadač Devin Patrick Kelly počeo pucati prvo prema njoj, ali ju je tijelom zaštitio Bryan Holcombe koji je pogođen u leđa. Potom je upucana Annabelle.

Osim Bryana (25) ubijena je i njegova supruga Karla Holcombe koja je bila učiteljica te njihova trudna snaha Crystal.

"Moj otac je bio divan čovjek i volio je propovijed. Imao je dobro srce. Znali su gdje idu i da je tu mir", rekao je sin Scott Holcombe koji je u šoku.

Ubijena je i Joann Ward, njene dvije kćerke - šestogodišnja Brooke i osmogodišnja Emily su preminule od povreda, a njen šestogodišnji pastorak Ryan je upucan četiri puta i nalazi se u bolnici gdje mu se ljekari bore za život. Najstarija kćerka Rihanna (9) izbjegla je smrt sakrivši se ispod klupe, iako je napadač pucao i prema njoj i okrznuo njene naočale.

Žrtve su imale od pet do 72 godine. U crkvi su ubijene 23 osobe, ispred dvije, a jedna je preminula tokom transporta u bolnicu. Ubijena je i 13-godišnja djevojčica čije ime nije objavljeno.

Većina tijela ostala je u crkvi dok su policajci radili rekonstrukciju događaja.