{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Talijanski list poziva na bojkot Vatikana

F
3.12.2008. u 14:42
0
0
Talijanski list poziva na bojkot Vatikana
0
Talijanski list poziva na bojkot Vatikana
Talijanski komunistički dnevni list Liberazione pozvao je u srijedu na "bojkot" Vatikana zbog stavova o homoseksualnosti i abortusu koje zastupa u Ujedinjenim nacijama.
Dok su u srijedu Ujedinjene nacije obilježavale Svjetski dan hendikepiranih, cjelokupna svjetska štampa je pisala o tome da Vatikan nije 2006. godine potpisao međunarodnu konvenciju o pravima hendikepiranih, uz obrazloženje da ona ne isključuje formalno abortus.

Mediji su naveli da se Vatikan oglušio o francuski prijedlog da UN usvoji rezoluciju o univerzalnom nekažnjavanju homoseksualnosti.

Direktor Liberaziona Piero Sansoni je napisao u uvodniku da Katolička crkva s Benediktom XVI na čelu zaboravlja Isusovu poruku koji je, oprostivši ženi preljubu, "oslobodio kazne" neprikladno seksualno ponašanje i prepustio osobu njenoj savjesti.

Pod naslovom "Bojkotirajmo Vatikan", novinar poziva da se reagira na "fundamentalistički izbor" Crkve koji bi doveo u opasnost temelje naše civilizacije".

On predlaže svima da dođu u Vatikan u ružičastim majicama i demostriraju onog dana kada UN bude izglasao rezoluciju o nekažnjavanju homoseksualnosti".

Francuska je u utorak potvrdila da će predložiti UN-u da donese rezoluciju o univerzalnom nekažnjavanju homoseksualnosti.

Vatikan se boji da ova inicijativa ne otvori vrata proganjanju država koje odbiju priznati homoseksualne veze.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: