{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Talijanski list poziva na bojkot Vatikana

F
3.12.2008. u 14:42
0
0
Talijanski list poziva na bojkot Vatikana
0
Talijanski list poziva na bojkot Vatikana
Talijanski komunistički dnevni list Liberazione pozvao je u srijedu na "bojkot" Vatikana zbog stavova o homoseksualnosti i abortusu koje zastupa u Ujedinjenim nacijama.
Dok su u srijedu Ujedinjene nacije obilježavale Svjetski dan hendikepiranih, cjelokupna svjetska štampa je pisala o tome da Vatikan nije 2006. godine potpisao međunarodnu konvenciju o pravima hendikepiranih, uz obrazloženje da ona ne isključuje formalno abortus.

Mediji su naveli da se Vatikan oglušio o francuski prijedlog da UN usvoji rezoluciju o univerzalnom nekažnjavanju homoseksualnosti.

Direktor Liberaziona Piero Sansoni je napisao u uvodniku da Katolička crkva s Benediktom XVI na čelu zaboravlja Isusovu poruku koji je, oprostivši ženi preljubu, "oslobodio kazne" neprikladno seksualno ponašanje i prepustio osobu njenoj savjesti.

Pod naslovom "Bojkotirajmo Vatikan", novinar poziva da se reagira na "fundamentalistički izbor" Crkve koji bi doveo u opasnost temelje naše civilizacije".

On predlaže svima da dođu u Vatikan u ružičastim majicama i demostriraju onog dana kada UN bude izglasao rezoluciju o nekažnjavanju homoseksualnosti".

Francuska je u utorak potvrdila da će predložiti UN-u da donese rezoluciju o univerzalnom nekažnjavanju homoseksualnosti.

Vatikan se boji da ova inicijativa ne otvori vrata proganjanju država koje odbiju priznati homoseksualne veze.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: