|

Taksisti blokirali centralni dio Rima pa se sukobili s policijom

Taksisti blokirali centralni dio Rima pa se sukobili s policijom
8
S
SRNA
21.2.2017. u 17:03
9
komentara
8

dijeljenja
1/12 Foto: EPA
2/12 Foto: EPA
3/12 Foto: EPA
4/12 Foto: EPA
5/12 Foto: EPA
6/12 Foto: EPA
7/12 Foto: EPA
8/12 Foto: EPA
9/12 Foto: EPA
10/12 Foto: EPA
11/12 Foto: EPA
12/12 Foto: EPA
Vozači taksija u Italiji šesti dan zaredom protestuju u svim većim gradovima i danas su blokirali saobraćaj u centralnom dijelu Rima kako bi izvršili pritisak na vlasti zbog ilegalnih prevoznika i aplikacije Uber.
Nezadovoljstvo taksista kulminiralo je prošle sedmice, kada je vladajuća Demokratska partija (PD) saopštila da će ponovo odgoditi uvođenje normi radi regulisanja iznajmljivanja i razmjene automobila.

Taksi vozači rade pod strogim regulativama i navode da se suočavaju sa sve većom konkurencijom zbog Ubera, koji putem aplikacije na telefonu korisnika povezuje sa najbližim vozilom i sve popularnijim limuzinskim prevozom.

"Ne smeta nam konkurencija, ali u poslovanju nismo izjednačeni jer te kompanije nisu suočene sa istim regulativama. Mi smo javna usluga, imamo fiksne cijene, smjene i moramo da preuzmemo svakog korisnika, pa čak kad je u pitanju kratka vožnja. Konkurenti nemaju takve probleme i vlasti moraju da reaguju", kaže jedan od vozača taksija Paolo Ricci, koji protestuje ispred zgrade Vlade u Rimu.

Zamjenik ministra za saobraćaj Riccardo Nencini istakao je da su odgađana pretjerana, ali da su norme zastarjele usljed napretka tehnologije i da je neophodna nova revizija.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...