Svijet
2

Tajlandski poštari u paketima pronašli ostatke bebinog tijela

Anadolija
Tajlandski poštari ostali su zatečeni kada su otvorili tri sumnjiva paketa koja su kasno sinoć stigla u poštu u Bangkoku. Naime, unutar paketa pronašli su dijelove tijela ubijene bebe, njenu glavu, stopala, dva komada istetovirane kože te njeno srce.

Policija je nakon ovog događaja privela dvije osobe koje nisu državljani Tajlanda, a koji su oslobođeni danas. Oni su u iskazima naveli kako su dijelove tijela kupili na pijaci u Bangkoku te su se odlučili našaliti i poslati ih svojim prijateljima u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Prema izvještaju "The Bangkok Posta" grupa forenzičara pregledala je dijelove tijela te zaključila kako je sve mogao izvesti samo neki "ekspert". 

Jedan od doktora Kornkiat Wongpaisarnsin kazao je da su dijelovi tijela čuvani godinama u otopini formaldehida te je stoga teško ustanoviti kome pripadaju isječeni dijelovi. 

Javnost sa druge strane, još uvijek nije upoznata sa imenima privedenih koji su potom oslobođeni a istraga o ovom incidentu je u toku.

Slični slučajevi dešavali su se proteklih godina, a u 2012. godini tajlandska policija je u prtljažniku britanskog državljanina pronašla šest fetusa koji su bili prženi te prekriveni zlatom. Neki izvještaji potvrdili su kako je osumnjičeni smatrao da će mu fetusi donijeti sreću. 

Prema nekim običajima i predajama, neki ljudi vjeruju kako će im držanje sličnih stvari u njihovim domovima ili na poslu donijeti sreću u budućnosti.