Svijet
0

Tadić: Srbija mora donijeti ključne odluke

FENA
Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da Srbija mora donijeti ključne odluke i u naredne "četiri plus četiri godine" okončati put prema EU i prema kvalitetnijem načinu života.

Tadić je na predstavljanju rezultata rada beogradske uprave, u Skupštini grada Beograda rekao da „moramo donijeseti stratešku odluku kojim putem ćemo ići i tako završiti ono što smo počeli 5. oktobra“ 2000. godine.

Prema njegovim riječima, političari su devedesetih godina prošlog vijeka donijeli odluku da Srbija vodi ratove, „a da se to nije desilo, mi bismo 1995. postali članica EU i imali bismo životni standard građana na nivou razvijenih zemalja“.

"Na ovim izborima se odlučuje o tome kako će Srbija izgledati u narednih 20 godina", poručio je predsjednik Srbije.

Komentirajući uvredljive grafite, koji su bili usmjereni na njega, u Zaječaru i Ćupriji, Tadić je naveo da je tog "vješanja" političara bilo i u ranijim izbornim kampanjama i da je to dio kulture devedesetih godina.

"Tome ne pridajem poseban značaj", kazao je Tadić i postavio pitanje ko u Srbiji, od ljudi koji su imali jednu drugačiju ideju o evropskoj Srbiji nije bio predmet jednog takvog napada?

"S druge strane, treba govoriti o tome šta Srbija treba da uradi i upravo odlučujemo o takvoj Srbiji, Srbiji, ne drugoj, nego drugačijoj", poručio je Tadić i upozorio da je veoma opasno što političari insistiraju na podjelama u Srbiji, javio je Tanjug.

Tadić je poručio da "najmanje četiri buduće vlade ne obraćaju pažnju na ono šta je uradila prethodna vlada, nego na ono šta će one da urade", dodajući da to treba da bude model ponašanja u Srbiji.

"Samo je bitno da građani imaju svijest o tome koliki je potencijal ove zemlje, a potencijal Srbije je ogroman", naglasio je Tadić.