Dokazi sa suđenja
0

Svjedokinja tvrdila da je Epstein imao snimke seksa Billa Clintona, spomenut i Trump

F. H.
Sarah Ransome koja je iznijela ove tvrdnje
Sarah Ransome koja je iznijela ove tvrdnje
Odbrambeni tim Jeffreyja Epsteina pokušao je potkopati pouzdanost jedne od svjedokinja protiv njega otkrivajući da je tvrdila da je milijarder čuvao "snimke seksa" na kojima su sudjelovale istaknute osobe, otkrila je nova serija nezapečaćenih dokumenata.

Među snimljenima navodno su bili princ Andrew, Bill Clinton i Sir Richard Branson, prema tvrdnjama Sarah Ransome.

Njene tvrdnje označila je kompanija koja zastupa Epsteinova advokata, Alana Dershowitza, kako bi pokazala da Ransome "očigledno nema vjerodostojnost". Sud nije dobio nikakav dokaz o postojanju ikakvih vrpci, a Ransome je povukla optužbe ubrzo nakon što su iznesene.

Ransome je dala izjavu o utjecaju na žrtvu prije izricanja presude Ghislaine Maxwell za trgovinu ljudima u seksualne svrhe. Sud je dobio e-mailove u kojima je tvrdila da je njih troje snimalo seksualne prijestupnike nad djecom.

Također, iznijela je ozbiljne optužbe na račun bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Princ Andrew povukao se iz javnog života nakon bure zbog njegovog prijateljstva s Epsteinom i platio je milione da nagodi u slučaju seksualnog napada s Virginijom Giuffre, ženom za koju je tvrdio da je nikada nije upoznao.

Giuffre, kojom je trgovao Epstein, optužila je Andrewa da ju je seksualno napastvovao kad je imala 17 godina. Vojvoda je zanijekao bilo što loše.

Američki sudac naredio je da se otpečate stotine dokumenata kao dio Giuffreove prethodno riješene građanske tužbe protiv Maxwella, koja je podnesena 2015. Slike su također objavljene kao dio najnovije serije dokumenata, uključujući ponovno prikazanu fotografiju bivšeg ministra rada Petera Mandelson s Epsteinom na njegovom privatnom otoku, Little St James.

Osvrćući se na tvrdnje o Andrewu, bivšem američkom predsjedniku Clintonu i Bransonu, britanskom biznismenu milijarderu, u dokumentu objavljenom u ponedjeljak, Ransome je u mailovima napisala: "Kada je moja prijateljica imala seksualni odnos s Clintonom, princom Andrewom i Richardom Bransonom, snimke seksa Jeffrey je zapravo svaki put snimao".

“Hvala Bogu da se uspjela dočepati nekih snimaka snimljenih snimaka seksa, na kojima se jasno vide lica Clintona, princa Andrewa i Bransona koji su s njom imali seksualni odnos. Dosta frustrirajuće, Epstein se nije vidio ni na jednoj snimci, ali bio je tako pametan. Kada je moja prijateljica na kraju skupila hrabrosti progovoriti i otišla na policiju 2008. prijaviti što se dogodilo, ništa nije učinjeno i bila je krajnje ponižena odpolicijske uprave u koju je otišla prijaviti što se dogodilo s Epsteinom, Clintonom, Bransonom i princ Andrija", napisala je Ransome.

Trump, koji se nada da će se kasnije ove godine kandidirati za predsjednika SAD-a, također je optužen u izvatcima e-pošte od Ransomea, gdje se navodi da je u redovnim prilikama imao seksualne odnose s (njenom prijateljicom) u Jeffreyjevoj vili u New Yorku.

U pismu koje je Emery Celli Brinckerhoff & Abady LLP uputila sudu, kompanija je rekla da su optužbe protiv Dershowitza kategorički lažne, dodajući: “Ransomeino svjedočenje je u potpunosti izmišljeno. Svjedočenje gospođe Ransome također sadrži niz drugih zapaljivih tvrdnji koje se tiču seksualnih sklonosti Donalda Trumpa, Billa Clintona i drugih istaknutih pojedinaca. E-poruke su neophodan protuotrov za pogrešne izjave gospođe Ransome jer pokazuju da joj očito nedostaje vjerodostojnost."

Ransome je ubrzo povukla svoje tvrdnje, rekavši: “Želim otići od ovoga... Nisam vas trebala kontaktirati i žao mi je što sam uzalud trošila vaše vrijeme. Ne vrijedi istupati i ionako me nikada neće čuti i samo će se loše stvari dogoditi kao posljedica mog izlaska u javnost.”

Glasnogovornik Virgin Group rekao je: “U izvještaju New Yorkera objavljenom 2019., Ransome je priznala da je ona ‘izmislila’ snimke. Možemo potvrditi da su tvrdnje Sarah Ransome neutemeljene i neutemeljene.”

U isječcima e-pošte od Ransomea također je ciljala na Hillary Clinton, a jedan je naveo: “Pobrinut ću se da ni ta zla kučka Hillary ni onaj pedofil Trump ne budu izabrani. Također ću se pobrinuti da svi na prokletom planetu vide tu snimku i fotografije i objavit ću ih WikiLeaksu do nedjelje.”

Čini se da je Ransome također rekla da se "obratila Rusima za pomoć" nakon što je tvrdila da su joj hakirani e-mailovi".

Epstein je pronađen mrtav u svojoj ćeliji u saveznom zatvoru na Manhattanu u New Yorku u augustu 2019. dok je čekao suđenje za optužbe za trgovinu ljudima u svrhu seksa. Smrt je proglašena samoubojstvom. Maxwell je u zatvoru od jula 2020. unatoč pokušajima njezina branitelja da je puste uz jamčevinu.