Svijet
0

Svirepo ubijeno osam navijača brazilskog kluba Corinthians

Klix.ba
Osam muškaraca ubijeno je u udruženju navijača brazilskog fudbalskog kluba Corinthians u Sao Paulu, objavila je policija.
Foto: AFP
Foto: AFP

Navijači ovog kluba su pripremali transparente uoči utakmice kada su napadači upali. Naredili su sedmorici navijača da legnu, a potom su im pucali u glavu. Osmi navijač je pobjegao, ali su pucali i u njega. Podlegao je zadobijenim povredama.

Policija pretpostavlja da je ovo svirepo ubistvo navijača vjerovatno povezano s drogom. Prema izjavama očevidaca, trojica naoružanih muškaraca su u subotu kasno navečer upala u radionicu kluba koji se nalazi u predgrađu Sao Paula.

Policija ovog brazilskog grada kazala je da je ova grupa povezana s kriminalnim bandama, dodavši da ubistva imaju više veze s trgovinom drogom nego s fudbalom.

"Prema izjavama svjedoka i dosadašnjoj istrazi, vjerujemo da ova ubistva nisu posljedica rivaliteta navijača", kazao je detektiv Arlindo Jose Negrao za AP.

Nasilje u brazilskom fudbalu raste jer navijači timova iz nekoliko većih gradova koriste svoje klubove da organiziraju kriminalne aktivnosti van stadiona.