Svijet oplakuje žrtve: Ubijena najmanje dva Belgijanca, dva Rumuna i Šveđanin

Klix.ba
14.11.2015. u 15:09
29
76
Svijet oplakuje žrtve: Ubijena najmanje dva Belgijanca, dva Rumuna i Šveđanin
29
1/10 Foto: EPA
2/10 Foto: EPA
3/10 Foto: EPA
4/10 Foto: EPA
5/10 Foto: EPA
6/10 Foto: EPA
7/10 Foto: EPA
8/10 Foto: EPA
9/10 Foto: EPA
10/10 Foto: EPA
U sinoćnjem terorističkom napadu na više lokacija u Parizu smrtno su stradalo najmanje dvoje državljana Belgije, kazao je danas belgijski ministar vanjskih poslova Didier Reynders.
Otkriveno je i da su među mrtvima dvije osobe iz Rumunije, te jedan švedski državljanin. Britanski premijer David Cameron je upozorio da među stradalima najvjerovatnije ima i Britanaca, ali nije dao nikakve detalje.

U Ambasadi BiH u Francuskoj još uvijek nemaju informacija o našim državljanima.

Najviše stradalih, čak 87, bilo je na koncertu rock benda u teatru Bataclan, gdje je bilo državljana mnogih zemalja osim Francuske.

Zasad je potvrđena smrt 128 osoba, a odgovornost za ove napade preuzela je Islamska država, navodeći da je to odmazda za zračne napade Francuske u Siriji.

Na društvenim mrežama traje potraga rodbine i prijatelja za bilo kakvim informacijama o njihovim najmilijim uz fotografije i molbe. Najviše se traga za Francuzima, ali i za dvije Italijanke u dvadesetim godinama.

Među povrijeđenima je jedna 19-godišnja Australka, kao i jedan državljanin Irske. Ukupno 99 osoba ima teške tjelesne povrede.

Francuski list Liberation piše da se sa identifikacijom odugovlači djelimično i zbog činjenice da tijela iz dvorane nisu odvezena sve do jutros, s obzirom da su spasilačke službe bile fokusirane na pružanje pomoći povrijeđenima.


Komentari (76)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: