|

Švicarska: Naoružani muškarac pucao po selu, troje mrtvih

Švicarska: Naoružani muškarac pucao po selu, troje mrtvih
2
F
FENA
3.1.2013. u 08:09
15
komentara
2

dijeljenja
Švicarska: Naoružani muškarac pucao po selu, troje mrtvih Foto: AFP
Tri osobe su ubijene, a još dvije ranjene kada je naoružani muškarac otvorio vatru u švicarskom selu Daillon, izvijestila je policija.
Osumnjičeni je prilikom hapšenja zaprijetio i policiji koja je zapucala i ranila ga prije nego što je odveden u pritvor, izvijestila je u službenoj izjavi policija kantona Valais. Niko od policajaca pritom nije povrijeđen.

Švicarska internetska stranica 20minutes.ch objavila je da osumnjičeni stanovnik Daillona ima blizu 30 godina te da je u srijedu navečer u vrijeme napada bio naoružan jurišnom puškom i pod jakim utjecajem alkohola. Prenose i izjavu jednog od seljana da je među ubijenim žrtvama i starica u osamdesetim godinama.

U službenoj izjavi navodi se da su specijalna policijska jedinica i lokalno redarstvo poslani na intervenciju nakon dojave primljene oko 20:50 sati, da na tlu leži nekoliko ranjenih osoba.

Policija istražuje slučaj, a mjesto zločina je zatvoreno. Više informacija bit će poznato nakon konferencije za novinare koja će se ujutro održati u Daillonu.

Selo u kojem se dogodio zločin nedaleko je od grada Siona, sjedišta kantona Valais. Masovne pucnjave su rijetke u Švicarskoj iako, prema nekim procjenama, čak svaki treći stanovnik te zemlje koja ima osam miliona stanovnika posjeduje oružje.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...