{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svi zločinci moraju dobiti zasluženu kaznu

F
11.7.2008. u 14:47
0
0
Svi zločinci moraju dobiti zasluženu kaznu
0
Svi zločinci moraju dobiti zasluženu kaznu
Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je u petak, povodom 13. godišnjice zločina u Srebrenici, da je nova vlast u Srbiji potpuno privržena završetku saradnje s Haškim sudom (ICTY) i hapšenju optuženog za ratne zločine Ratka Mladića.
"Za Srbiju je izuzetno važno da se pitanje ratnih zločina i zločinaca okonča i ona je do sada, poštujući vlastite zakone i međunarodno pravo, izručila 43 optužena ICTY-u", podsjetio je Tadić, a prenjela pres-služba predsjednika.

"Na dan kada se sjećamo srebreničkih žrtava, 11. jula, odajemo poštu i svim drugim nevino stradalima. Poštujući tuđe žrtve i razumijevajući tuđu nesreću, nalazimo snagu za pomirenje bez koga nema budućnosti i dobrosusjedstva na Balkanu", rekao je predsjednik Srbije.

"Srebreničke žrtve su trajna opomena koja nas obavezuje da se svi optuženi za ratne zločine nađu u Haagu. Nevino stradali obavezuju i Tribunal za ratne zločine da sve krivce adekvatno kazni i da pravda zaista bude zadovoljena."

"Da bi sve žrtve u našem regionu konačno našle spokoj, svi zločinci, bez obzira na naciju i vjeru, bez obzira da li se zovu Mladić, Orić, Haradinaj ili Gotovina, moraju dobiti zasluženu kaznu", naglasio je Tadić.

"Kažnjavanjem zločinaca, međusobnim uvažavanjem i pomirenjem ostvarujemo uslove za integraciju našeg zajedničkog prostora u Evropsku uniju i ostvarenje boljih životnih perspektiva za sve nacije, za sve građane našeg regiona", zaključio je predsjednik Srbije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
SDA će za člana Predsjedništva BiH kandidirati?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: