Silvio Berlusconi
0

"Svi bi tako živjeli da su na mojem mjestu"

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Italijanski premijer Silvio Berlusconi je u knjizi koju je napisao njemu naklonjen novinar iznio svoja gledišta o vlasti i pokušao razjasniti sudske procese koji se vode protiv njega te navodne ljubavne i seksualne avanture.

Knjiga "Donne di Cuori“, odnosno "Kraljice srca", pisana je u obliku niza iscrpnih razgovora. Berlusconi u njoj pokušava razjasniti svoj odnos s napuljskom tinejdžericom Noemi Letizijom i njegove navodne orgije s prostitutkama.

  • U knjizi koju je napisao priznati italijanski novinar Bruno Vespa italijanski premijer ne nudi isprike, primjećuje milanski list Corriere della Sera, nego sugerira da bi svatko to činio na njegovu mjestu. Berlusconi svoje nevolje, od njegove slabosti prema lijepim ženama do osobnih muka uzrokovanih teretom vlasti, uspoređuje s onima s kojima su se suočavali i drugi vladari i čelnici, od Henrika VIII. do francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja.

Medijski odjek knjige, međutim, nije bio sasvim pozitivan pa tako rimski list La Repubblica ocjenjuje da je knjiga „nepotpuna, netačna i kasni 175 dana“, prenosi u petak Hina.