Svijet
0

Sveučilište u Hamburgu zabranilo Thompsonov koncert

FENA
Sveučilište u Hamburgu u zadnji je trenutak izbjeglo političku katastrofu, javlja u internetskome izdanju list Hamburger Morgenpost komentirajući odluku sveučilišne Uprave da zabrani koncert hrvatskoga pjevača Marka Perkovića Thompsona koji se trebao održati iduću subotu.

U članku pod naslovom "Zaustavljen Hrvat nacist!" autorica teksta Renate Pinzke kaže kako je iduće subote u blagovaonici toga sveučilišta "neofašistički pjevač" Thompson trebao održati koncert. Njegovi ga obožavatelji "rado pozdravljaju nacističkim pozdravom", kaže se u tekstu i dodaje da i sam Thompson "često slavi ubojice iz koncentracijskoga logora u Jasenovcu".

Sveučilišna je Uprava nakon prosvjeda i razgovora sa studentskim vodstvom odlučila razvrgnuti već potpisan ugovor s hrvatskim pjevačem.

Thompson je već zabranjivan u Nizozemskoj, piše Hamburger Morgenpost, ali u Njemačkoj je do sada nastupao bez zapreka pa je 2005. na koncert u Frankfurtu došlo 13.000 ljudi.

Uprava Sveučilišta sada tvrdi da nije znala s kime potpisuje ugovor. "Odmah smo odlučili povući se iz toga ugovora", rekla je glasnogovornica Uprave.