{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sveta Stolica ogorčena "manifestacijom seksualnoga ponosa"

F
10.11.2006. u 12:36
0
0
Sveta Stolica ogorčena "manifestacijom seksualnoga ponosa"
0
Sveta Stolica ogorčena "manifestacijom seksualnoga ponosa"
U povodu takozvane "manifestacije seksualnoga ponosa", sazvane za danas u Jeruzalemu, Sveta Stolica izrazila je ogorčenje i neodobravanje.
Vijest o gay paradi izazvala je snažne proteste više vjerskih zajednica. U sopćenju ureda Svete Stolice, objavljenome jučer, Sveta Stolica snažno osuđuje takvu inicijativu, jer je ona teška uvreda za osjećaje miliona vjernika Židova, muslimana i kršćana, koji priznaju posebno sveto obilježje grada Jeruzalema, te traže da se njihovo uvjerenje poštuje.

U svjetlu tih elemenata i uzevši u obzir da su u prethodnim prigodama sustavno vrijeđane religijske vrednote, Sveta se Stolica nada da se to pitanje može staviti u ponovno razmatranje – stoji u priopćenju.

Apostolska nuncijatura u Izraelu uputila je pak izraelskome Ministarstvu vanjskih poslova notu u istome tonu. Sveta Stolica više je puta ponovila da je pravo na slobodu izražavanja, utvrđeno Deklaracijom o ljudskim pravima, podložno opravdanim ograničenjima, posebice kada primjena takvoga prava vrijeđa vjerske osjećaje vjernika, stoji, uz ostalo, u noti Apostolske nuncijature.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: