|

Švedska: Grupa maskiranih osoba kamenjem napala policiju

Švedska: Grupa maskiranih osoba kamenjem napala policiju
27
Klix.ba
7.3.2017. u 11:08
22
komentara
27

dijeljenja
Švedska policija je uhapsila najmanje 11 osoba zbog sumnje da su učestvovale u neredima koji su se desili ispred škole u Hallsbergu.
Na internetu se našao snimak gdje se vidi grupa od 30-ak maskiranih osoba kako bacaju kamenje i flaše na policiju i novinare pred školom Alléskolan.

"Pred školu smo poslali nekoliko patrola i vjerujemo da smo veću grupu nasilnika razbili na više frakcija. Izgrednici su se naoružali kamenjem koje su bacali na policiju", rekao je glasnogovornik policije Stefan Dangardt.

Nakon nereda, snage sigurnosti su uhapsile jedanaest osoba zbog sumnje u izazivanje nemira. Srećom, niko od prisutnih nije povrijeđen, dok su učenici škole za vrijeme napada uvedeni u zgradu.

Incident koji se desio u ponedjeljak vjerovatno je nastavak nemira koji su se desili u petak kada se slična situacija desila na istom mjestu, prilikom čega je zgrada škole vandalizirana.

Prema izvještaju policije, izgrednici nisu učenici škole. Lokalni mediji tvrde da je riječ o imigrantima, odnosno o dvije suprostavljene grupe koje su se sukobile ispred škole.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...