Svijet
0

Svećenik predviđa dosad najveći teroristički napad na SAD

Sarajevo-x.com
Vođa evangelističke zajednice i voditelj talk showa, Pat Robertson, izjavio je jučer da mu je Bog poručio da će se krajem 2007. godine desiti teroristički napad u SAD-u koji će dovesti do velikog broja žrtava.

“Ne mora značiti da će doći do nuklearne katastrofe.”, rekao je Robertson na svom talk-showu na Kršćanskoj televizijskoj mreži.

“Gospod mi nije rekao da se radi o nuklearnoj bombi, ali ja vjerujem da će doći do toga.", smatra Robertson.

Bog mu je također rekao, tvrdi on, da će veliki gradovi i millioni njihovih stanovnika biti pogođeni napadom koji bi se trebao desiti u septembru ove godine.

Robertson je u januaru 2006. godine tvrdio da će Bog kazniti izraelskog premijera Ariela Sharona i da će on pretrpjeti moždani udar zbog ustupanja izraelske zemlje Palestincima.

U januaru 2004. godine izjavio je da će Bush lako osvojiti novi predsjednički mandat. Bush je demokratskog kandidata Johna Kerryja pobijedio sa 51% glasova.

U maju je Robertson primio poruku od Boga da će cunami pogoditi američku obalu do kraja 2006. Iako se to nije desilo, Robertson tvrdi da su obilne kiše i poplave u New Englandu zapravo ispunjenje dijela njegovog predviđanja.