Španija
0

Svećenik nudio seksualne usluge za novac

FENA
Španski svećenik dobio je otkaz nakon što se saznalo da se na internetu oglašavao kao muška prostitutka, a navodno je potrošio 17.000 župnog novca na seksifon i internetsku pornografiju.

Samuel Martin Martin, 27-godišnji svećenik dviju manjih župa u pokrajini Toledo, na internetu je ostavljao svoje fotografije u donjem rublju i oglašavao svoje seksualne usluge za žene i parove za 120 eura po satu.

Nazivajući samog sebe Hector, svećenik se u internetskom oglasu opisao kao „heteroseksualni muškarac za žene i parove. Stvarna fotografija. Dobro obdaren (15cm) pružit će vam zadovoljstvo i sreću“.

Skandal je zauzeo većinu naslovnica u katoličkoj Španiji, čiji su mediji prenosili i njegovu fotografiju i čitav tekst iz oglasa.

  • Otvoren sam za sve osim sadizma. Hoteli i privatne adrese. 24 sata. Nećete požaliti, pružit ću vam zadovoljstvo kakvo nikad niste doživjeli, oglašavao je velečasni, koji se ispovjedio župljanima na posljednjoj misi, priznao da je nerazumno potrošio njihov novac te zatražio oprost.

Martin je manje od godinu dana bio župnik u selima Totanes i Noez, koja zajedno imaju manje od 1.000 stanovnika. Nadbiskup Toleda je pokrenuo istragu i potvrdio da je Martin smijenjen zbog „financijskih nepravilnosti uočenih u župi“.

Ovaj skandal je teško osramotio katoličku crkvu u Španiji, koja je suočena s dramatičnim padom broja vjernika.

Dvojica predstavnika nadbiskupa Toleda, koji je i primat Španije, rekli su vjernicima u bivšim Martinovim župama da mu moraju oprostiti zbog toga jer „je bio bolestan“.

Rekli su da je svećenik, koji se povukao u osamu, obećao povrat novca koji je ukrao od milodara, a župljani govore da je njegovo ponašanje bilo vrijedno žaljenja, prenose u četvrtak agencije.