Papa Benedikt XVI
0

"Svećenici moraju biti Kristovi glasnici pobjede nad zlom"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Svećenici moraju biti "glasnici pobjede na zlom", rekao je u ponedjeljak papa Benedikt XVI, izazvavši oduševljenje i pljesak nekoliko stotina vjernika koji su ga slušali u papinskoj palači u Castel Gandolfu, u sklopu molitve Kraljice Neba.

Papa je govorio o važnosti uloge svećenika u trenucima kada Katoličku crkvu u Evropi i u SAD-u potresaju pedofilski skandali.

"Krštenjem dobivamo misiju koja nam nalaže da se ponašamo kao anđeli, glasnici Krista, ali "svećenici, Kristovi namještenici tu misiju moraju obavljati na poseban način", istakao je Benedikt XVI Biti "Kristovim glasnikom" znači širiti vijest o njegovu uskrsnuću, slaviti Uskrs u katoličkoj tradiciji i "biti glasnikom pobjede nad zlom i nad smrću".

Benedikt XVI ostavljao je dojam mirnoće i većeg spokoja nakon prošle Uskrsne sedmice, kada se priremao i slavio najveći katolički praznik, ove godine zasjenjen medijskim napisima o pedofilskim skandalima katoličkih svećenika.

Pošto je izmolio Kraljicu Neba, molitvu posvećenu Djevici Mariji, koja tokom uskrsnog razdoblja zamjenjuje angelus, pozdravio je vjernike okupljene u unutrašnjosti papinske palače Castel Gandolfo na šest jezika - francuskom, engleskom, njemačkom, španskom, poljskom, i talijanskom.