"Sve zemlje Balkana u EU do 2020. godine"

S
SRNA
17.1.2010. u 20:08
0
13
"Sve zemlje Balkana u EU do 2020. godine"
0
"Sve zemlje Balkana u EU do 2020. godine"
Austrijski ministar inostranih poslova Michael Spindelegger izjavio je da Austrija želi da vidi cio region Zapadnog Balkana u EU do 2020. godine.
On je najavio početak inicijative Austrije za približavanje zemalja Zapadnog Balkana u EU i izrazio uvjerenje da će zemlje ovog regiona do 2020. godine biti punopravne članice Unije.

Spindelegger je rekao da je dio planirane austrijske inicijative i približavanje Kosova Uniji.

"Međutim, tu je potrebno da se još dosta toga dogodi", rekao je Spindelegger za austrijsku državnu televiziju "ORF", objašnjavajući da je prvo neophodno da sve zemlje EU priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosmeta.

Spindelegger je izrazio nadu da će pregovori o pristupanju Hrvatske biti zaključeni ove godine, čemu pogoduje deblokada dugogodišnjeg spora Hrvatske i Slovenije krajem 2009. godine oko zajedničke granice.

Prema njegovim riječima, Austrija želi da se ponudi kao medijator u rješavanju spora oko imena između Makedonije i Grčke.

On se nada će rješenje za ovaj problem biti pronađeno još tokom proljeća i da će u saradnji EU sa Makedonijom biti konkretnih činjenica.


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: